100 tilsette fekk eit ”løft” om forflytning

Helse - forflytning 1 - Klikk for stort bilete

Vågsøy kommune ynskjer å jobbe førebyggjande for innbyggjarane, men også for dei tilsette. Kunnskap om forflytning, gode arbeidsteknikkar og bruk av hjelpemiddel er også med å forebyggje skadar og belastningslidingar hos dei tilsette. Ein skal ikkje løfte, men ”forflytte”.

I år valgte tenesteleiarane innan pleie, rehabilitering og omsorg å gjere ein stor satsing på å auke kompetanse på temaet forflytning. 100 tilsette frå heimetenesta, institusjon og miljøtenesta deltok då fysioterapeut Per Halvor Lunde heldt kurs for tilsette i Vågsøy kommune 23. og 24. april.

Per Halvor Lunde har i nærmare 30 år hatt fokus på å finne lette måtar å jobbe på i helsesektoren. ”Viss det er tungt, så gjer ein noko feil” fortel Per Halvor. Ved å nytte glatte stoff og gode teknikkar kan ein hjelpe brukarar utan å bruke krefter, og det skåner kroppen til brukar og til dei tilsette.

Kurset vart arrangert av fysioterapeut Astrid Sørgård og ergoterapeut Hilde Barmen i samarbeid med tenesteleiarane og gruppeleiarane. «Vi ser stor verdi i at så mange tilsette får same opplæringa på ein gang», fortel tenesteleiar Margreet Maijer.

Sjå bilder frå kurset her:

Helse - forflytning 2 - Klikk for stort bilete

Helse - forflytning 4 - Klikk for stort bilete