Pålegg om å teste hjortevilt for skrantesjuke

Miljødirektoratet - Klikk for stort bilete

Miljødirektorat har pålagt (PDF, 295 kB) jegerar å teste felte vaksne hjortevilt (2 år og eldre) for skrantesjuke, i m.a. Vågsøy kommune.

Alle jegerar må registrere felte dyr og skrantesjukeprøva på www.settogskutt.no. Ytterlegare detaljar om innsamlinga finst på www.nina.no/cwd. Sjå og rettleiing (PDF, 808 kB) til jegerar.

Andre nyttige nettsider:

www.nina.no/cwd - her finn du oppdatert informasjon om kva som skal samlast inn i kva område.

www.miljodirektoratet.no/cwd - her finn du oppdatert informasjon om kva som skjer i samband med skrantesjuke, samt svar på spørsmål relatert til skrantesjuke og jakt.

www.mattilsynet.no/cwd - her finn du informasjon om smittehandtering og mattryggleik.

http://www.vetinst.no/ - her finn du informasjon om sjukdomen.