Fakta om Vågsøy

Fotograf: Ola Grjotheim
fotograf Ola Grjotheim

Måløy har den siste tida kome på topp 10 i kåring av Noregs beste næringslivsbyar, og Vågsøy scorar høgt blant landets beste gründerkommunar. Vågsøy er ein kommune med mange gründerar og kapitalsterke investorar.Det boblar og veks i kreative, nye næringsmiljø som teknologibedriftene i "Teknopollen" og den nye private næringsparken Maritim Park.

Vågsøy ligg ytst i Nordfjord. Kommunesenteret Måløy har bystatus. Vågsøy er landets nest største fiskerikommune - tre av dei ti største fiskeriselskapa i Norge har hovudkontor i Måløy.

Næringslivet i Vågsøy har alltid vore internasjonalt orientert. Bedriftene kjøper og sel sjømat over hele verda. Basert på dette har det òg vakse fram eit variert næringslivsmiljø elles, med alt frå hovudkontor for salsselskap, møbelindustri og IT-bedrifter.

Vågsøy husar den einaste vindparken i Sogn og Fjordane, og vil snart få dei første testområda for nye konsept innanfor offshore vindkraft.

Vågsøy har eit yrande kulturliv og sterk dugnadsånd. Mange er aktive i kor, på danseskule, i kunstlag og idrett. Friluftsmulighetane, særleg knytt til sjøen og den heilt spesielle kystnaturen, er uendelege.

Lenkjer:

a - a - a
Facebook Facebook
Fiks Gata Mi Fiks Gata Mi
Måløy kino Måløy kino
Måløy legekontor Måløy legekontor
Måløy Vekst Måløy Vekst
Nordfjordhallen Nordfjordhallen
Kinn kommune Kinn kommune
Opplev Måløy Opplev Måløy
UNG i Vågsøy UNG i Vågsøy
Vågsøy folkebibliotek Vågsøy folkebibliotek
Vågsøy frivilligsentral Vågsøy frivilligsentral
     
Vågsøy kommune - Gate 1 120 - Postboks 294 - 6701 Måløy - post@vagsoy.kommune.no
Login for redigering